Spoorboekje: Europa League-loting, interview met Van der Gragt

26 februari 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 26 februari.

Nieuws

Europa League-loting

Helaas redde PSV het donderdagavond net niet in de Europa League; het ging in de absolute slotfase mis tegen Olympiakos. Ajax is nu de enige Nederlandse ploeg die nog in het toernooi zit. Wie de tegenstander wordt in de achtste finales, zal blijken tijdens de loting die om 13.00 uur gaat plaatsvinden.

Specials

Interview Van der Gragt: "De nieuwe coach moet passie hebben"

Als het aan Stefanie van der Gragt ligt, hebben de Oranje Leeuwinnen na de Olympische Spelen een gepassioneerde trainer, waarvan ze allemaal veel kunnen leren. Dat geeft ze aan in een interview dat FCUpdate.nl tijdens de afgelopen interlandperiode met haar hield. De centrale verdedigster van Ajax maakt zich verder niet zo druk om de opvolging van bondscoach Sarina Wiegman. Ze vertrouwt op dat de KNVB weet wat de vice-wereldkampioen nodig heeft en dat de spelersraad daar ook in wordt gehoord. 

Wedstrijden

PEC Zwolle - sc Heerenveen (20.00 uur)

Gaat het vertrek van John Stegeman zorgen voor het welbekende schokeffect in Overijssel? Anders dan de planning was, zal er nog geen nieuwe hoofdtrainer op de bank zitten tegen sc Heerenveen. Omdat vaste assistent-trainer Gert Peter de Gunst vanwege een verplichte quarantaine ook afwezig is, is Leeroy Echteld doorgeschoven als eindverantwoordelijke en is Henk Brugge, één van de twee hoofd jeugdopleidingen, eenmalig assistent-coach.

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt (20.30 uur)

De opmars van Eintracht Frankfurt is ongekend. Het elftal van Amin Younes en consorten haalde 28 (!) punten uit de laatste tien wedstrijden: alleen van SC Freiburg (1-1) werd niet gewonnen. Dat Bayern München afgelopen weekend werd verslagen, kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Wordt Werder Bremen het volgende slachtoffer? Voormalig Eredivisie-spelers Ragnar Ache en Ajdin Hrustic krijgen in tegenstelling tot Younes overigens bijna geen speeltijd. 

Charleroi - Genk (20.45 uur)

John van den Brom leek afgelopen week zijn congé te krijgen na de zoveelste domper met RC Genk, maar de Nederlandse coach zag dat hem vooralsnog de hand boven het hoofd gehouden werd. Dat kan echter bij slechte resultaten niet lang meer duren, want de fans zijn al behoorlijk klaar met de van FC Utrecht overgekomen coach. Een goed resultaat tegen Charleroi is dan ook meer dan nodig. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Go Ahead Eagles – Jong PSV, ESPN 4, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

18.45 uur: MVV – Telstar, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: PEC Zwolle – sc Heerenveen, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Werder Bremen – Eintracht Frankfurt, ESPN 5, live verslag van het duel in de Bundesliga

21.00 uur: De Graafschap – Jong AZ, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: FC Den Bosch – Jong FC Utrecht, ESPN 4, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Levante – Athletic Bilbao, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in La Liga

21.00 uur: Roda JC – NEC, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen