Scheidsrechter Mulder blikt terug op hoofdrol in Tilburg

Scheidsrechter Mulder blikt terug op hoofdrol in Tilburg

25 februari 2021 – Scheidsrechter Siemen Mulder heeft teruggeblikt op zijn hoofdrol die hij woensdagavond had bij de degradatiekraker tussen Willem II en ADO Den Haag. "Er zijn veel dingen goed gegaan, maar ook een aantal discutabale momenten", zei de leidsman desgevraagd naar een aantal kritische momenten in de wedstrijd. Met name van de niet-gegeven pingel aan ADO baalde hij.

Zo werd de arbiter tegenover ESPN geconfronteerd met de overtreding op ADO Den Haag-aanvaller Ricardo Kishna. "Ik had hier liever een strafschop gegeven voor die overtreding", erkende de scheidsrechter, die achter de situatie liep en daardoor niet zag dat Kishna wel degelijk in zijn knieholte geraakt werd. Mulder wuifde het moment daardoor weg, de VAR besloot niet in te grijpen.

De beslissing wat betreft de afgekeurde goal van Willem II, waarover eveneens veel discussie was, kwam van zijn assistent. "Ik houd de spelers in de gaten die gaat koppen, de grensrechter adviseert me vervolgens om de goal af te keuren omdat de keeper een duw krijgt. Hij staat ook achter zijn doellijn. De VAR bevestigt vervolgens dat hij een duw zag", wilde hij van een fout ditmaal niet veel weten.

Ook werd Mulder, die tussendoor zowel ADO als Willem II een terechte pingel gaf, nog gevraagd naar de tweede gele en dus rode kaart voor Jordens Peters. Waar velen dat onbegrijpelijk vonden, ziet Mulder dat anders. "Hij komt op hoge snelheid met gestrekt been erin. Hij neemt een speler in de schaar, dat is voor mij een gele kaart en hij heeft al geel. Twee keer geel is rood."

Lees ook: Siemen Mulder eist hoofdrol op bij ware kelderkraker in Tilburg

gerelateerd