'Risico veroordeling Promes ligt bij Spartak Moskou'

'Risico veroordeling Promes ligt bij Spartak Moskou'

24 februari 2021 – Ajax heeft volgens De Telegraaf een 'werelddeal' gesloten met Spartak Moskou. De Amsterdammers maakten woensdag bekend Quincy Promess te hebben verkocht voor een vaste transfersom van 8,5 miljoen euro. Op basis van variabelen kan dat bedrag zelf oplopen tot maximaal elf miljoen euro. Maar er is volgens de krant een andere reden waarom Ajax gouden zaken heeft gedaan.

Het risico voor een veroordeling van Promes ligt namelijk volledig bij Spartak Moskou. 'De Russen wilden dat Ajax (mede) zou opdraaien voor de financiële schade als Promes wordt veroordeeld. Ajax weigerde dat en woensdag haalde Spartak Moskou bakzeil, omdat het einde van de Russische transfermarkt naderde', schrijft bovengenoemde krant.

Promes werd in december gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij die in juli plaatsvond. Daarbij liep een neef van Promes ernstig knieletsel op. 'Hoewel niemand bij Ajax dat hardop zal zeggen, wilde de club Promes liever gisteren dan vandaag kwijt', aldus De Telegraaf.

Met de verkoop van Promes verzekerde Ajax zich van een transfersom van 8,5 miljoen euro. Dat bedrag kan door 'relatief eenvoudige bonussen' met nog eens 2,5 miljoen euro oplopen. Wordt Spartak Moskou kampioen en de Champions League bereikt, dan gaat de kassa in Amsterdam nog eens rinkelen.

gerelateerd