City met anderhalf been in kwartfinale Champions League

24 februari 2021, 23:06

Manchester City staat op de drempel van de kwartfinale van de Champions League. De Engelse grootmacht won woensdagavond de eerste ontmoeting van het tweeluik met Borussia Mönchengladbach. In Boedapest maakte het team van trainer Pep Guardiola zijn favorietenrol waar door met 0-2 te winnen.

Na een winterbreak van ruim twee maanden was het woensdagavond weer zover voor Borussia Mönchengladbach en Manchester City in de Champions League. In december plaatsten de Duiters zich voor de knock-outfase door in een groep met Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Inter knap als tweede te eindigen. De koploper van de Premier League stootte door naar de laatste zestien door een groep met FC Porto, Olympiakos en Olympique Marseille op overtuigende wijze te winnen.

Als ploeg in topvorm trad Manchester City als favoriet aan in de Puskás Arena in Boedapest. De wedstrijd werd in de Hongaarse hoofdstad afgewerkt, daar in Duitsland een inreisverbod geldt voor Groot-Brittannië vanwege de Britse variant van het coronavirus. Op voor beide clubs vreemd terrein nam Manchester City na een halfuur de leiding. Na een aangesneden voorzet van João Cancelo maakte Bernardo Silva het belangrijke uitdoelpunt voor The Citizens.

De 0-2 volgde na ruim een uur spelen. Ook bij het tweede doelpunten waren Cancelo (voorzet) en Bernardo Silva (kopbal) betrokken. Ditmaal was het echter Gabriel Jesus die het beslissende zetje gaf. Borussia Mönchengladbach, de nummer acht van de Bundesliga, bleek niet bij machte nog wat terug te doen. Kansen creëerden de Duitsers nauwelijks, wat een slecht teken is voor de return op 16 maart in Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen