Koeman: "Het is goed dat Messi daar als aanvoerder wat van zei"

Koeman: "Het is goed dat Messi daar als aanvoerder wat van zei"

24 februari 2021 – Ronald Koeman zag FC Barcelona woensdag tegen Elche een wedstrijd met twee gezichten spelen. Wat zijn ploeg voor rust liet zien tegen de laagvlieger, beviel de Nederlandse trainer niet. Het spel van Barça in de tweede helft stemde hem wel tevreden.

De Catalaanse formatie kwam voor rust niet tot scoren tegen Elche en creëerde bovendien weinig kansen. Na rust nam Barça alsnog afstand van de nummer negentien van La Liga. "In de eerste helft lag het tempo te laag en we schakelden te langzaam om. Na rust speelden we een beter en ging het een stuk vloeiender. We scoorden drie keer en hadden nog meer kunnen scoren. Dat kwam omdat we met meer energie en intensiteit speelden. Deze overwinning hadden we nodig", aldus Koeman na afloop van de 3-0 zege.

Lionel Messi toonde zich in de eerste helft ontevreden over het spel van FC Barcelona. In woord en gebaar maakte hij zijn medespelers duidelijk dat er met meer druk naar voren gespeeld moest worden. "Iedereen zag dat we zonder intensiteit speelden en het baltempo te laag lag. Het is goed dat Messi daar als aanvoerder wat van zei. Aan de houding van de spelers lag het overigens niet. We zijn geen machines, maar mensen. Soms spelen we de ene dag beter dan de andere."

Met twee doelpunten was Messi weer eens goud waard voor FC Barcelona. "Hij heeft eens te meer laten zien dat hij belangrijk is voor het team", aldus Koeman, die baalt van de vele misstappen die Barça in de eerste fase van het seizoen heeft gemaakt. "Het is normaal om af en toe punten te verliezen, maar nu mogen we geen fout meer maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021