Leeuwinnen verslaan voor het eerst in 21 jaar Duitsland

24 februari 2021, 21:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands vrouwenelftal heeft woensdagavond voor het eerst in 21 jaar een zege geboekt op Duitsland. Het team van bondscoach Sarina Wiegman tankte vertrouwen richting de Olympische Spelen door onze oosterburen met 2-1 te verslaan. Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk bezorgden de Leeuwinnen de oefenzege.

Oranje speelde woensdag tegen Duitsland zijn tweede oefenwedstrijd van deze interlandperiode. Een week geleden waren de Leeuwinnen veel te sterk voor een ander buurland: België. De Belgen boden minder weerstand dan gehoopt en werden met liefst 1-6 opzij gezet. Duitsland, de nummer twee van de wereld, bleek een geduchtere tegenstander.

De oefenwedstrijd was een kwartier oud toen Oranje op voorsprong kwam. Tien minuten nadat Jill Roord de kruising had geraakt, schoot Groenen hard raak na een lage voorzet van Vivianne Miedema. De ploeg van Wiegman hield ook na het openingsdoelpunt het initiatief, maar zag Duitsland naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd komen. Dat leidde vlak voor rust tot de 1-1 van Laura Freigang.

Net als in de eerste helft raakte Roord een kwartier na rust weer het houtwerk. Ditmaal leidde haar inzet tot een doelpunt, want in de rebound kopte Van de Donk raak. De 2-1 voorsprong hield Oranje tot het laatste fluitsignaal vast. Duitsland creëerde nog een aantal aardige mogelijkheden, maar Lize Kop liet zich niet nogmaals verschalken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen