Buijs: "Als ik Robben bezig zie, heeft hij de moed niet opgegeven"

Buijs: "Als ik Robben bezig zie, heeft hij de moed niet opgegeven"

24 februari 2021 – Arjen Robben werkt nog altijd keihard aan zijn rentree bij FC Groningen, zo ziet zijn trainer Danny Buijs. De 37-jarige aanvaller gaf kortgeleden aan te twijfelen over het voortzetten van zijn spelersloopbaan. Volgende maand zal duidelijk worden of een rentree nog wel realistisch is.Ondertussen zit Robben niet bij de pakken neer. "Als ik hem zie trainen en bezig zie op de club, dan heeft hij de moed nog niet opgegeven", vertelt Buijs bij ESPN. Door blessureleed speelde Robben dit seizoen verdeeld over twee wedstrijden slechts 44 minuten. "Hij baalt zelf ook enorm van deze situatie, want die jongen had al dolgraag veel meer minuten willen maken."

Robben kampt op dit moment met kuitklachten. "Hij is nu bezig op het veld met zijn herstel. Dus daar zal echt nog wel een paar weken overheen gaan. Ik denk dat het belangrijkste is dat hij niets te geforceerd doet. Als hij dan weer een terugslag krijgt, dan wordt het op een gegeven moment wel heel frustrerend."

Onlangs gaf Robben in een interview met het clubkanaal van de Groningers aan de handdoek (nog) niet in de ring te gooien. "Toen ik dit avontuur aanging heb ik gezegd dat ik er alles aan zou doen en dat ik niet wist of het mij zou lukken. Op dit moment lijkt het erop alsof het niet lukt. Maar de topsporter zit ergens in mij, opgeven is niet iets wat in mijn woordenboek voorkomt. Dat is de fase waar ik een beetje in zit. Ik vraag me af of het nog realistisch is om nog op het veld terug te keren, te voetballen en wedstrijden te spelen.We steken er heel veel energie in, ik niet alleen, ook iedereen binnen de club en worden niet beloond."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021