Siemen Mulder eist hoofdrol op bij ware kelderkraker in Tilburg

Siemen Mulder eist hoofdrol op bij ware kelderkraker in Tilburg

24 februari 2021 – Willem II zal zich nog wel even achter de oren krabben na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. De ploeg uit Brabant kwam woensdag met een man meer op voorsprong, maar gaf alles vervolgens uit handen. Jordens Peters gaf eerst een strafschop weg en pakte daarna nog eens zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Siemen Mulder eiste met een paar discutabele beslissingen een hoofdrol op.

Eén van de vele finales. Het is nu of nooit. Vechten voor wat we waard zijn. Nu kun je een tik uitdelen. Het laatje met onvervalste voetbalclichés werd voorafgaand aan deze kelderkraker weer ongegeneerd opengetrokken. Stuk voor stuk probeerden de spelers en trainers uit te drukken hoe groot de belangen in deze wedstrijd waren. Middenvelder Pol Llonch mocht zich alvast de winnaar van die wedstrijd noemen. De Spaanse middenvelder moest de afgelopen twee wedstrijden missen door een blessure en was ook vandaag nog niet geheel fit. Met een flinke greep uit het potje pijnstillers zorgde hij ervoor dat hij tegen de grote concurrent toch mee kon doen.

Met slechts dertien punten stonden Willem II en ADO op respectievelijk de zestiende en zeventiende plek. Zo was het schokeffect van de Tilburgse trainerswissel maar van korte duur. Met de komst van Zeljko Petrovic werd van FC Emmen gewonnen, maar daarna volgden een 5-0 en 0-6 nederlaag. Voor de overbrugging naar de veilige haven was, met een gat van negen punten, inmiddels een heel bouwvakkersteam nodig. Hoop en vrees zijn echter twee gezichten van dezelfde emotie, dus een overwinning op de lotgenoot zou alvast de fundering vormen van lijfsbehoud.

Blijvend in het kader van de clichés, kon op voorhand een duel worden verwacht met veel strijd, passie en matig voetbal. In de praktijk bleek alleen dat laatste van toepassing. De ploegen maakten een gelaten indruk, waardoor zich een erg tamme eerste helft ontwikkelde. Willem II had iets de overhand en dacht na twintig minuten uit het niets op voorsprong te komen. Wesley Spieringhs kopte een corner binnen, maar scheidsrechter Mulder had in het gedrang een licht duwtje geconstateerd, waardoor de goal werd geannuleerd.

Op het moment dat de journalisten dachten dat ze hun verslag van de eerste helft linea recta door de versnipperaar konden doen, deed zich op slag van rust toch nog een open-mond-momentje voor. Kwasi Wriedt versnelde vanaf eigen helft en kreeg van Tomislav Gomelt een sliding op zijn achillespees te verwerken. Door deze oliedomme actie kon hij douchen, voor zover dat nodig was, en kreeg Brood een hele lastige opgave voorgeschoteld.

Die opgave werd alleen nog maar lastiger, want direct na de onderbreking kreeg Willem II een hele goedkope penalty mee. Michiel Kramer gaf een schouderduw aan Spieringhs en Kramer zag tot zijn grote woede de scheidsrechter richting de stip wijzen. De ingevallen Mike Tresor liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte de 1-0. Mulder kreeg de boze blik van Kramer niet van het netvlies en gaf de spits even later ook een strafschop mee. Peters wilde de bal wegschoppen, maar raakte alleen het been van Kramer.

Zodoende kon Pinas zijn week nog iets beter maken. Hij keerde terug na een blessure, werd voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Suriname en schoot dus ook de cruciale gelijkmaker binnen tegen de grote concurrent. Opmerkelijk genoeg nam ADO met een man minder het heft in handen en zag het een kwartier voor tijd ook bij de tegenstander iemand van het veld gestuurd worden. Peters schoot met zijn tackle over de bal en kreeg zijn tweede gele kaart. Het bleef vervolgens lang spannend en de ingevallen Ole Romeny kreeg met het hoofd nog de beste kans, maar hij knikte over.

Zo kende deze wedstrijd geen directe winnaar, maar zullen de concurrenten Emmen, RKC, VVV, PEC en Sparta wel een euforisch gevoel hebben overgehouden. Het gat naar de veilige vijftiende plek is nu acht punten. Met nog elf wedstrijden te gaan wordt de druk op de ketel steeds groter en de vraag is of de clubs ooit nog stoom kunnen gaan afblazen. Dit weekend komt er echter wel een herkansing. Willem II mag naar Sparta en ADO krijgt RKC op bezoek.

Opstellingen en beoordelingen*
Willem II
: Arijanet Muric 6; Freek Heerkens 6 (63. Derrick Köhn 6) , Jordens Peters 4, Sebastian Holmén 6, Leeroy Owusu 6; Pol Llonch 5 (84. Ole Romeny -), Wesley Spieringhs 6,5; Mats Köhlert 5 (45. Mike Tresor 6), Evangelos Pavlidis 4 (79. Sven van Beek -), Ché Nunnely 5,5 (84. Lindon Selahi -); Kwasi Wriedt 6.

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6; Boy Kemper 6, Shaquille Pinas 6, Gianni Zuiverloon 6 (59. John Goossens 4,5), Milan van Ewijk 6,5; Abdenasser El Khayati 5 (58. Vicente Besuijen 6), Tomislav Gomelt 4, Marko Vejinovic 5; Ricardo Kishna 5 (46. Dario Del Fabro 6,5), Michiel Kramer 6, Bobby Adekanye 5 (58. Jonas Arweiler 6).

Man of the match: Wesley Spieringhs
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021