FC Twente pikt graantje mee van transfersom Quincy Promes

FC Twente pikt graantje mee van transfersom Quincy Promes

24 februari 2021 – De transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou laat niet alleen in Amsterdam de kassa rinkelen. FC Twente pikt ook een graantje mee van de overgang van de 29-jarige aanvaller, zo weten Tubantia en RTV Oost. De club uit Enschede ontvangt een opleidingsvergoeding van 150.000 euro.

FC Twente heeft recht op dat bedrag omdat Promes tussen 2009 en 2014 onder contract stond in Enschede. Ajax maakte eerder op de dag bekend dat de aanvaller voor een transfersom van 8,5 miljoen euro overstapt naar de Russische hoofdstad. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot elf miljoen euro.

Promes zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor drie en een half seizoen bij de huidige nummer drie van de Russische competitie. Het is de tweede keer dat Promes naar Spartak Moskou transfereert. In 2014 verkocht FC Twente hem voor tien miljoen euro aan de club uit de Russische hoofdstad.

In een uitgebreid interview met Ajax TV legde Promes woensdag uit waarom hij voor een terugkeer naar Rusland heeft gekozen. "Voetbal is het belangrijkste voor mij en ik ben uiteindelijk ook geen basisspeler. Dus een combinatie van die dingen gaan toch aan me knagen. Ik ging van clubtopscorer en topscorer in de Champions League naar wisselspeler. Daar zou elke speler moeite mee hebben. Dan ga je de balansvoor jezelf opmaken of het niet verstandiger is om verder te kijken. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid", zei hij onder meer.

Lees ook: Promes blikt terug: "De waarheid zal nog wel boven komen"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021