Stegeman reageert: "Ik baal gigantisch dat ik ontslagen ben"

Stegeman reageert: "Ik baal gigantisch dat ik ontslagen ben"

24 februari 2021 – Aanvoerder Bram van Polen sprak na de nederlaag bij FC Emmen en het ontslag van John Stegeman dat de trainer misschien opgelucht zou zijn, maar daar is volgens de coach zelf geen sprake van. De 44-jarige trainer heeft bij De Stentor voor het eerst gereageerd op zijn ontslag.Van opluchting is volgens hem geen sprake. "Nee. Want ik baal natuurlijk gigantisch dat ik ontslagen ben", vertelt de trainer. Hij zag zelf nog genoeg perspectief in Zwolle. "Absoluut. Voor mij was er echt geen reden tot paniek. Kijk, dat de club niet tevreden is over de resultaten, dat kan. Maar ik had er echt nog wel het vertrouwen in dat het goed zou komen. Daarom is hetook zo zonde hoe het is gelopen. Als je kijkt naar de plaats op de ranglijst, was dat echt niet nodig geweest."

Stegeman denkt ook niet dat het voor PEC nog link had kunnen worden in de slotfase van het seizoen. "Degradatie was ons nooit overkomen. Zo slecht was het ook weer niet. Natuurlijk, de laatste twee duels waren niet goed. Maar we zouden nooit degraderen, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Zeker als we weer een fitte selectie zouden hebben. Dan hadden we echt wel weer punten gepakt. Maar goed, dat is hun keuze en dat heb ik te respecteren."

Nu is het tijd om re reflecteren en in de spiegel te kijken, zegt Stegeman. "Ik ben de laatste die zegt dat ik niks fout heb gedaan. Fouten maakt iedereen. Maar hoe en wat, daarover ben ik nu aan het nadenken. Hopelijk kom ik daar snel achter. Zodat ik daar weer van kan leren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021