Promes blikt terug: "De waarheid zal nog wel boven komen"

Promes blikt terug: "De waarheid zal nog wel boven komen"

24 februari 2021 – Quincy Promes heeft de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht getrokken. De aanvaller verruilt Ajax voor Spartak Moskou, de Russische grootmacht waar hij al eerder succesvol was. Met pijn in het hart en met gemengde gevoelens kijkt hij terug op zijn tijd in Amsterdam.De international speelde sinds 2019 bij Ajax. Vorig seizoen was hij heel succesvol, dit seizoen minder. "Ik kijk terug op een mooie periode, vooral het eerste seizoen na mijn terugkeer", vertelt hij in een afscheidsinterview met Ajax TV. "Het was heel bijzonder en ik heb hele mooie momenten meegemaakt. Helaas kwam corona en hebben we het seizoen vroegtijdig moeten stoppen. Ook dit jaar staan we bovenaan en daardoor was het nog moeilijker om de club te verlaten. Om in het stadion waar je vroeger ballenjongen was, doelpunten te maken... Dat gevoel kun je bijna niet beschrijven. Ik denk dat ik uiteindelijk kan terugkijken op een periode die heel leerzaam was. Ik ben vooral heel dankbaar dat ik de kans heb gehad om het te laten zien."

Dit seizoen ging het steeds moeizamer bij Promes, die in opspraak raakte vanwege mogelijke betrokkenheid bij een steekincident. "De mindere berichten waren meer aan het einde, met al die mediaberichten en alle negativiteit om me heen. Daar was ik eerlijk gezegd van geschrokken. Ik was in een situatie beland waar ik niet veel over kan zeggen, maar waarover de waarheid nog wel boven zal komen. Je ziet wel dat mensen onterecht hun woordje klaar hebben en daar had ik wel moeite mee."

Uiteindelijk maakte hij de balans op en koos hij voor een transfer naar Rusland. "Voetbal is het belangrijkste voor mij en ik ben uiteindelijk ook geen basisspeler. Dus een combinatie van die dingen gaan toch aan me knagen. Ik ging van clubtopscorer en topscorer in de Champions League naar wisselspeler. Daar zou elke speler moeite mee hebben. Dan ga je de balansvoor jezelf opmaken of het niet verstandiger is om verder te kijken. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid."

Rusland
Bij Spartak Moskou wil hij de nieuwe vedette van de club worden. "Ik wil gewoon weer de man zijn. Ik wil belangrijk zijn voor het team en spelen, ook met het EK in mijn achterhoofd. Het is door een combinatie van dingen dat ik verder ga kijken." Uit het oog is volgens Promes echter niet uit het hart. "Ik ben Ajacied en de club blijf ik altijd volgen, dat doe ik mijn hele leven al. Ik ga weg bij de club en blijf altijd supporter."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021