Ajax verkoopt Promes voor 8,5 miljoen aan Spartak

Ajax verkoopt Promes voor 8,5 miljoen aan Spartak

24 februari 2021 – De handtekeningen staan: Quincy Promes is niet langer speler van Ajax. De Amsterdammers hebben de aanvaller woensdag verkocht aan Spartak Moskou, de Russische club waar hij eerder al furore maakte. Ajax maakt de transfer zelf bekend en spreekt van een transfersom van 8,5 miljoen euro.Promes had nog een contract tot 2024 in Amsterdam, maar die verbintenis is door Spartak afgekocht door 8,5 miljoen euro over te maken naar Ajax. Dat bedrag kan met variabelen nog oplopen tot elf miljoen euro, zo laat de club weten. De transfer kon nog plaatsvinden omdat in Rusland de transfermarkt nog wel open is.

De 29-jarige aanvaller heeft in Moskou een contract voor 3,5 jaar getekend. Spartak wilde Promes graag overnemen van Ajax, maar lange tijd verliepen de onderhandelingen zeer moeizaam. Dat had alles te maken met de zaak die loopt tegen de aanvaller en wat die zaak mogelijk nog kan gaan betekenen in de nabije toekomst. Toch is het de clubs dus gelukt om eruit te komen. Het is onduidelijk wat er in het contract staat over de zaak die nog loopt tegen Promes en of eventuele verdere vervolging gevolgen heeft voor Ajax.

Bij Spartak Moskou bewaart men zeer positieve herinneringen aan Promes, die tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. Hij werd daar onder meer verkozen tot Speler van het Jaar. Promes verkaste in 2018 naar Sevilla, dat hem later voor zestien miljoen euro verkocht aan Ajax. Bij Ajax was de geboren Amsterdammer dit seizoen veel minder dominant dan vorig seizoen, toen hij vooral een goede tandem vormde met Hakim Ziyech. Bovendien hebben de Amsterdammers met Oussama Idrissi al een opvolger aangetrokken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021