Van de Donk tegen Duitsland: "Toen ik klein was, wonnen ze alles"

Van de Donk tegen Duitsland: "Toen ik klein was, wonnen ze alles"

24 februari 2021 – Het is 21 jaar geleden dat het Nederlandse vrouwenteam voor het laatst van Duitsland won. Woensdagavond is er in een oefeninterland een nieuwe kans om de huidig nummer twee van de wereld te verslaan. Daniëlle van de Donk is benieuwd hoe de ploegen zich tegen elkaar verhouden.Van de Donk debuteerde in 2010 in Oranje en speelde twee keer tegen Duitsland. In 2016 verloor ze met Nederland met 4-2, in 2013 eindigde het gelijk op het EK. "En toen misten we ook nog een heel grote kans in de laatste minuut. Maar dat was heel goed van onze kant, dat klopt. Nu zijn de verwachtingen wel anders. Ik denk dat ze nog steeds een heel sterk team hebben. Als ik die namen zie... Daar staat wel een team. Maar dat denken ze waarschijnlijk ook van ons", vertelt Van de Donk aan het Algemeen Dagblad.

De 29-jarige middenvelder van Arsenal heeft respect voor de tegenstander van woensdag "Toen ik klein was, wonnen ze alles", vertelt Van de Donk. Onlangs verloor Oranje, de nummer vier van de wereld, met 0-2 van de Verenigde Staten. Van de Donk wil graag een vuist maken tegen de topteams. "Daarom kijken we ook wel naar ons systeem", vertelt ze.

"Wij hebben gezegd dat we wat fitter willen worden, maar Sarina (Wiegman, red.) zegt dat we fit genoeg zijn en moeten zorgen dat we langer de bal houden en de bal het werk te laten doen. Zo kunnen we voetballend nog een stap zetten. Daarom kijken we of we iets in ons systeem kunnen doen. Iedereen kent ons toch door en door en dus willen we voor een beetje verrassing zorgen. Jill (Roord, red.) speelde bijvoorbeeld tegen België als rechtsbuiten om van daaruit naar binnen te komen. We willen iets dynamischer worden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021