'Ajax en Spartak bereiken akkoord over Promes'

'Ajax en Spartak bereiken akkoord over Promes'

24 februari 2021 – Het is Ajax en Spartak Moskou eindelijk gelukt om een akkoord te bereiken over de transfer van Quincy Promes. De aanvaller behoorde de afgelopen weken al niet meer tot de wedstrijdselectie van de Amsterdammers en gaat nu verkassen. Volgens ESPN is de international per direct op weg naar de Russische topclub en stapt hij vanmiddag in het vliegtuig.Voor de 29-jarige aanvaller ligt in Moskou een contract voor 3,5 jaar klaar. Spartak wilde Promes graag overnemen van Ajax, maar lange tijd verliepen de onderhandelingen zeer moeizaam. Dat had alles te maken met de zaak die loopt tegen de aanvaller en wat die zaak mogelijk nog kan gaan betekenen in de nabije toekomst. Toch is het de clubs dus gelukt om eruit te komen. Ajax ontvangt volgens ESPN een bedrag van 8,5 miljoen euro, dat door de bonussen kan oplopen tot 11 miljoen. In 2019 betaalde Ajax vijftien miljoen euro aan Sevilla voor Promes.

Spartak legde Ajax vorige week drie opties voor om de transfer af te ronden: huren met optie tot koop, een directe overname met betaling in termijn en een transferovereenkomst waarin staat dat Ajax een gedeelte van de som moet terugbetalen als Promes uiteindelijk alsnog veroordeeld wordt voor betrokkenheid bij een steekpartij. Welke variant het is geworden, is nog niet gemeld.

Bij Spartak Moskou bewaart men zeer positieve herinneringen aan Promes, die tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. Hij werd daar onder meer verkozen tot Speler van het Jaar. Promes verkaste in 2018 naar Sevilla, dat hem later voor zestien miljoen euro verkocht aan Ajax. Het is de vraag hoeveel Spartak ditmaal gaat betalen voor de aanvaller. Bij Ajax is Promes dit seizoen veel minder dominant dan vorig seizoen, toen hij vooral een goede tandem vormde met Hakim Ziyech. Bovendien hebben de Amsterdammers met Oussama Idrissi al een opvolger aangetrokken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021