Opgelapte Heerkens wil risico nemen: "Steentje bijdragen"

Opgelapte Heerkens wil risico nemen: "Steentje bijdragen"

24 februari 2021 – De vraag is of Poll Lonch en Freek Heerkens woensdagmiddag meespelen bij Willem II, dat het op gaat nemen tegen ADO Den Haag. Het belang van de wedstrijd is groot en dus hoopt trainer Zeljko Petrovic dat zijn twee twijfelgevallen bereid zijn om te spelen. Heerkens spreekt van een lastige situatie.De trainer hoopt dat ze kunnen spelen, weet Heerkens. "Dat heeft hij tussen neus en lippen door wel laten merken. Het is altijd lastig. Natuurlijk wil je dat risico nemen, het belang van de wedstrijd lijkt me duidelijk. Maar het moet niet zo zijn dat je dan één wedstrijd kunt spelen en er daarna weer tien afwezig bent", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Zonder Heerkens en Llonch kreeg Willem II elf tegengoals in twee duels. "Het is ook heel frustrerend om niet te spelen. Je wil het team helpen en een bepaalde invloed uitoefenen. Dat gaat het beste als je in het veld staat. We hebben heel makkelijk veel goals tegen gekregen. Als ik fit genoeg ben en speel, moet ik mijn steentje bijdragen om dat te voorkomen", zegt Heerkens.

De verdediger weet dat Willem II moet winnen van de ploeg die in punten gelijk staat, al heeft Heerkens wel het idee dat degradatievoetbal zijn ploeg niet echt ligt. "Je kunt zeggen dat het niet het voetbal is dat wij gewend zijn, maar we staan al een tijdje op deze positie. Dan moet je het jezelf maar eigen maken. We moeten een gezonde strijd op de mat leggen, met het mes tussen de tanden de wedstrijd ingaan. Maar wel met verstand, niet dat we binnen de kortste keren tegen een domper aanlopen."

Lees ook: [bLlonch: "Als er risico's genomen moeten worden, is het nu"]

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021