Vejinovic over kraker: "Spelen alsof ons leven er vanaf hangt"

Vejinovic over kraker: "Spelen alsof ons leven er vanaf hangt"

24 februari 2021 – Het is woensdag een dag met Champions League-wedstrijden, maar ook een dag met Eredivisie-duels op het menu. Willem II en ADO Den Haag treffen elkaar in wat een heuse kelderkraker genoemd kan worden. Beide ploegen hebben evenveel punten en dus is het belang van de wedstrijd groot, weet Marko Vejinovic.De middenvelder van ADO zegt tegen Omroep West dat zijn team moet spelen 'alsof hun levens er vanaf hangt'. "We treffen nu een directe concurrent en de wedstrijd daarna ook. Dit zijn wedstrijden die wij moeten winnen", zegt Vejinovic over de duels met Willem II en RKC Waalwijk.  Vejinovic beseft dat ADO al eerder had moeten opstaan. "Dat had zeker gemoeten. Het heeft voor ons geen nut om terug te kijken. Wij kijken vooruit. Of Fortuna een wake up call was? Dat zou wel moeten, anders hebben wij er niet van geleerd en dan heb je mij nog bozer."

Trainer Ruud Brood baalde enorm van het 2-0 verlies in Limburg. "De teleurstelling was erg groot na Fortuna", vertelt hij. "We hadden het idee dat we daar een kans hadden. Dat heb ik maandag na de wedstrijd ook gemerkt. Ook naar elkaar toe. De één uit zich geïrriteerd, de ander is stil en lijkt daardoor gelaten. Dat moeten we tegen Willem II omdraaien."

Brood wilde nog niet verklappen hoe de opstelling eruit gaat zien. "Of ik ga ingrijpen? Ik ga eerst kijken naar wie ik beschikbaar heb en daarna ga ik kijken naar wat ik tegen Fortuna heb gezien. Hoe je het terugkrijgt, is met elkaar er over hebben zonder dat je het doodpraat. Wel man en paard noemen, want zoals het tegen Fortuna ging, kan eigenlijk niet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021