Twente wil door met Menig en mogelijk ook met Pierie

Twente wil door met Menig en mogelijk ook met Pierie

24 februari 2021 – Als het aan FC Twente ligt, blijft Queensy Menig ook de komende jaren speler van FC Twente. De optie in het aflopende contract kan worden gelicht, waardoor Menig nog een seizoen in Enschede blijft. De kans is echter groter dat Twente een stap verder gaat en de verbintenis gaat openbreken.De club wil graag verder met Menig, die bezig is aan een goed seizoen. Het is de intentie van Twente om hem een nieuw, meerjarig contract onder de neus te schuiven. "We zijn heel tevreden over hem", zegt technisch directeur Jan Streuer tegen Tubantia. "Queensy is een aantrekkelijke speler, als hij aan de bal komt, heb je altijd het gevoel dat er iets gaat gebeuren." In zijn eerste jaar kwam Menig niet veel aan spelen toe, maar daarna ging het ineens lopen. "Hij is een stuk stabieler geworden en heeft al zeven goals gemaakt", ziet Streuer.

FC Twente heeft dit seizoen acht huurlingen in de selectie. Wat er met hen gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Bekend is volgens het dagblad wel dat Danilo sowieso zal terugkeren naar Ajax. Twente overweegt bij Ajax een verzoek in te dienen om Kik Pierie nog een jaar te huren, omdat de club tevreden is over hem.

Twente wil ook door met back Tyrone Ebuehi, die gehuurd wordt van Benfica. De club heeft een optie tot koop op de back. "Van al die spelers is een overgang van Ebuehi het lastigst", zegt Streuer. "We hebben niet alleen te maken met de transfersom, maar ook met het salaris van de speler en de eisen van Benfica. Wat willen zij en wat kunnen wij?"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021