"Dacht je dat Berghuis bij Ajax niet zou spelen? Natuurlijk wel"

"Dacht je dat Berghuis bij Ajax niet zou spelen? Natuurlijk wel"

24 februari 2021 – Het is de vraag wat er komende zomer met Steven Berghuis gaat gebeuren. De vedette van Feyenoord heeft nog een verbintenis die loopt tot 2022, waardoor de geruchten over een transfer weer zullen toenemen. De speler zelf overweegt tot het einde van zijn contract bij de club te blijven, zo werd woensdag gemeld, maar Feyenoord zit met de situatie in de maag.Dat meldt Voetbal International. Vanwege de financiële problemen in De Kuip is aanstaande trainer Arne Slot verteld dat hij komende zomer op weinig actie kan rekenen op de transfermarkt. Berghuis heeft een afkoopsom van vier miljoen euro in zijn contract staan en zou in de zomer dus voor dat bedrag kunnen verkassen. Dat geld is zeer welkom, maar een speler terughalen zou er dan vervolgens niet in zitten. Laat staan een speler met de kwaliteiten van Berghuis. Bovendien wil de leiding coach Slot wel iets aan perspectief bieden en met een langer verblijf van de buitenspeler zou dat kunnen.

Die incidenten die er af en toe zijn met Berghuis, worden door Dick Advocaat dit seizoen met de mantel der liefde bedekt. Onder meer de rode kaarten die de international pakte en de kritiek op het feit dat er te weinig met video-analyse werd gedaan, bespeelt Advocaat handig. "Het toont toch ook een beetje zijn mentaliteit aan, dat hij wel écht een winnaar is", reageert Advocaat bij VI. "Dit gaat bij heel goede voetballers weleens gepaard met dit soort gedrag en incidenten. Maar Steven is geen stoorzender. Ik zie hem vooral als een voetballer die op ieder niveau kan spelen. Niet bij een club die vierde of vijfde staat, bij élke topclub kan hij zo meedoen. Of dacht je dat hij bij Ajax niet zou spelen? Natuurlijk wel. Hij is gewoon een heel goeie voetballer en die hebben soms zo hun nukken."

Feyenoord Transfermarkt bracht dinsdag naar buiten dat Berghuis overweegt om langer in De Kuip te blijven. Er zou al een gesprek tussen Berghuis en Slot hebben plaatsgevonden. Slot is van plan om Berghuis te bedienen in een aanvallende speelwijze, maar vraagtekens zijn er ook omdat de selectie door de situatie zeker niet sterker zal zijn dan dit seizoen.

Vorig jaar zomer kon Berghuis al voor acht miljoen euro worden opgepikt, maar koos hij voor een langer verblijf bij Feyenoord. Waarschijnlijk had dat voor een groot gedeelte te maken met zijn wens om deel te nemen aan het EK dat is verplaatst naar komende juni. Als Berghuis ook na het toernooi met het Nederlands elftal bij Feyenoord blijft, kan hij zich een extra jaar in de kijker spelen voor het WK van 2022. Bij Feyenoord is hij als captain en sterspeler verzekerd van speeltijd, terwijl hij in het buitenland geen zekerheden heeft. Zo kwam hij in het verleden tijdens een avontuur bij het Engelse Watford nauwelijks aan spelen toe.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021