Leeuwinnen willen eindelijk winnen van Duitsland

Leeuwinnen willen eindelijk winnen van Duitsland

24 februari 2021 – Al 21 jaar lang heeft het Nederlandse vrouwenteam niet meer gewonnen van Duitsland. De ploeg hoopt daar woensdag verandering in te brengen, in een oefenwedstrijd in aanloop naar de Olympische Spelen. Sarina Wiegman is benieuwd.De eerste oefenwedstrijd van de week werd door de Leeuwinnen overtuigend met 6-1 gewonnen van België. De nummer zeventien van de wereld bleek geen partij voor Nederland. "Ze waren minder goed dan we hadden gedacht", vertelt Wiegman aan de NOS. "Ze hadden vooral moeite met de organisatie op orde krijgen. Wij konden gemakkelijk de vrije man vinden. Het was voor ons eigenlijk de ideale wedstrijd om aanvullingen op onze speelstijl te kunnen krijgen."

Wiegman weet dat Oranje al 21 jaar niet meer heeft gewonnen van Duitsland. Die ploeg bezet momenteel de tweede plaats op de wereldranglijst, terwijl Nederland vierde staat. "Het niveau zal hoger zijn dan we tot nu toe ervaren hebben. Maar dat is hartstikke fijn", vindt Wiegman. "Duitsland is heel sterk en wereldtop natuurlijk. Ze zijn al jaren de nummer twee van de wereld. Ze zijn heel stug, hartstikke fit met veel power, maar voetballen ook gewoon goed. We gaan het heel moeilijk krijgen, maar zien ook wel kansen om te voetballen."

Want dat Duitsland een sterke ploeg heeft, is duidelijk volgens Wiegman. "Zij zijn altijd heel goed. Als je naar de individuele spelers kijkt staat er echt een team. Een speler als Dzsenifer Marozsán, daar heb ik altijd tegenop gekeken. Die vind ik helemaal geweldig. Ik vind het leuk dat ik tegen zulke speelsters mag voetballen."

Lees ook: Van Dongen: "Hartverzakking bij negatief nieuwtje over de Spelen"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021