Matchwinner El Azzouzi na bizar slot: "Ik kon niet eens juichen"

Matchwinner El Azzouzi na bizar slot: "Ik kon niet eens juichen"

23 februari 2021 – De bizarre wedstrijd tussen FC Volendam en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie vanavond was voor Zakaria El Azzouzi misschien wel nóg iets aparter. De spits speelde tegen zijn oude club en kroonde zich daar tot matchwinner met twee doelpunten, waarvan één in de allerlaatste seconden. Tijd om zichzelf de vraag te stellen of hij wel moest juichen, had hij niet.

"Iedereen komt op je afrennen", lachte El Azzouzi na afloop voor de camera van ESPN. "Ik had niet eens tijd om te juichen. Het is gewoon lekker dat je in de laatste seconde de overwinning binnen kan slepen. Dat moet je ook gewoon vieren", doelde hij op het feit dat hij zich niet inhield tegen zijn oude club.

De treffer was de kers op de taart in een absoluut krankzinnige slotfase. Nadat Volendam in de laatste minuut al gelijk had gemaakt, jaagde het de Ajacieden vol op, wat balverlies tot gevolg had. El Azzouzi profiteerde hiervan, maakte zijn tweede van de wedstrijd: de beslissende goal. 

Achteraf erkende hij dat hij niet het vertrouwen had dat zijn ploeg nog 3-2 zou maken. "Nee, natuurlijk niet. Normaal gesproken schiet Ajax die bal naar voren, fluit de scheids af en is er niks aan de hand. In dit geval kiezen ze om toch nog twee keer terug te spelen. Zo zie je maar: dan kan alles gebeuren in het voetbal."

Lees ook: Volendam kantelt duel met Jong Ajax in spectaculair slot

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021