Southampton zet ongelukkige reeks voort tegen Leeds

23 februari 2021, 20:54   Bijgewerkt: 23 februari 2021, 22:49

Southampton is dinsdagavond met gemak opzij gezet door Leeds United. De eerste helft verliep nog vrij goed voor de ploeg onder leiding van Ralph Hassenhüttel, maar in de tweede helft ging het overal mis. Leeds scoorde drie keer, en pakte uiteindelijk gemakkelijk de overwinning.

De eerste helft had alles weg van een klassiek potje Engels voetbal. Beide ploegen vochten keihard voor het balbezit, al vond de slag vooral plaats op het middenveld. Voor het doel gebeurde er door de eerste helft heen vrij weinig. Het meest opvallende moment uit de eerste helft was de duik van Nathan Tella, waar Southampton even een penalty voor leek te krijgen. De situatie werd echter teruggekeken met behulp van de VAR, en de strafschop werd geannuleerd. Met de brilstand op het bord gingen beide ploegen de kleedkamer in, klaar om in de tweede helft nog eens alles te geven.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen de eerste goal al gemaakt was. Patrick Bamford, de Engelse spits die dit seizoen een heuse opleving doormaakt werkte de bal binnen op aangeven van Tyler Roberts. Later kreeg de Engelsman ook een grote kans om de 2-0 te maken na een goede bal van Raphinha, maar deze kans werd niet benut. Kort voor de zestigste minuut bracht Southampton ook het zwaardere geschut in: Danny Ings betrad het veld en verving Nathan Redmond.

Ings kon het verschil echter niet maken. Kort na zijn invalbeurt wist Stuart Dallas de voorsprong namelijk te verdubbelen voor het elftal van Bielsa. Daarna nam Southampton wat gas terug, waar Leeds ook nog goed van profiteerde. De 3-0 werd gemaakt door de verse zomeraankoop Raphinha.

De wedstrijd eindigde in een 3-0 zege voor Leeds United. Voor de mannen van Bielsa betekent dit dat ze stijgen naar plek tien, één puntje boven Arsenal. Voor Southampton is dit verlies minder goed nieuws. Zij wonnen sinds Liverpool-thuis (1-0), de eerste wedstrijd van het kalenderjaar, geen wedstrijd meer.