Oostenrijks avontuur Pastoor door ontslag ten einde

Oostenrijks avontuur Pastoor door ontslag ten einde

23 februari 2021 – Alex Pastoor is vandaag op straat gezet door zijn club SRC Altach. De prestaties van de Oostenrijkse ploeg vallen dit seizoen zwaar tegen, en vandaag heeft de directie een einde gemaakt aan de samenwerking met de Nederlandse trainer. In een competitie waarin slechts twaalf teams actief zijn, staat het Altach dat door Pastoor geleid werd op de laatste plaats.

Bovendien is de situatie van de ploeg tamelijk uitzichtloos. Het elftal van Pastoor pakte dit seizoen slechts twaalf punten uit achttien duels en staat daarmee nog wel gelijk met de nummer elf, Admira Wacker Mödling. Om zich veilig te stellen van degradatie, waar de onderste zes ploegen voor in aanmerking komen, moet Altach echter nog een gat van twaalf punten zien te dichten. Eén van de ploegen net boven de degradatiezone is Wolfsberger AC, de ploeg die in december nog Feyenoord definitief uit de Europa League schoot.

Pastoor werd in maart 2019 aangesteld als hoofdtrainer van de Oostenrijkse ploeg. De 54-jarige coach heeft kort voor dit avontuur ook de leiding gehad over Sparta Rotterdam en was daarvoor werkzaam als assistent bij AZ. De Nederlander is niet alleen binnen de landsgrenzen actief geweest voor zijn periode in Oostenrijk. Zo heeft hij ook een goede periode gehad bij het Tsjechische Slavia Praag.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021