Ook Leeuwin en Pinas opgeroepen voor Surinaams elftal

Ook Leeuwin en Pinas opgeroepen voor Surinaams elftal

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 februari 2021 – Ramon Leeuwin en Shaquille Pinas hebben hun eerste uitnodiging gekregen om zich aan te sluiten bij het nationale elftal van Suriname voor de aankomende wedstrijden. De verdedigers van respectievelijk AZ en ADO Den Haag zijn opgeroepen voor de wedstrijden tegen de Kaaimaneilanden en Aruba.

Het is in Nederland sinds 2020 mogelijk om een Surinaams paspoort aan te vragen, waardoor spelers dus ook voor het nationale elftal in aanmerking kunnen komen. Miquel Nelom, Diego Biseswar en Kevin Leerdam zijn een paar van de spelers die gebruik hebben gemaakt van deze optie. Leeuwin en Pinas hebben zich nu ook aan dat lijstje toegevoegd.

Bondscoach Dean Gorré stelde een aantal maanden geleden het doel op om het WK van 2022 te halen, en met opnieuw twee nieuwe krachten aan zijn zijde kan hij proberen om dat doel werkelijkheid te maken. Ook wil Gorré met Suriname op termijn tot de top drie van de CONCACAF, de voetbalbond voor Noord- en Zuid-Amerika, behoren.

De routinier van AZ en de nog jonge verdediger van ADO kunnen een belangrijke rol spelen tijdens de weg daarheen. Ze kunnen hun debuut maken voor het nationale elftal op 23 maart in het WK-kwalificatieduel tegen de Kaaimaneilanden. Drie dagen later komt ook Aruba nog op bezoek. 

gerelateerd