Advocaat: "Qua scherpte en concentratie moet het beter"

Advocaat: "Qua scherpte en concentratie moet het beter"

23 februari 2021 – Feyenoord speelt woensdagavond het inhaalduel tegen FC Groningen. Na een reeks met slechte resultaten en veel onrust binnen de club, kan trainer Dick Advocaat een overwinning goed gebruiken. Bovendien wist de ploeg dit kalenderjaar nog geen enkele wedstrijd buiten de eigen Kuip te winnen, een reeks die het snel zal willen doorbreken.

In Groningen zal Feyenoord zich daarnaast moeten herpakken na een week waarin het werd uitgeschakeld in de beker en op slordige wijze punten verloor tegen FC Twente. "Hoe wij de kansen en de goals weggaven, dat mag echt niet op dit  niveau", blikte Advocaat dinsdag terug op die wedstrijd. "Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn. Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook."

Toch hield Advocaat ook iets positiefs over aan het duel tegen Twente. Feyenoord speelde niet goed, maar knokte zich toch terug tot een punt. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. "Het geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken", werd de trainer geciteerd op de clubwebsite.

Opnieuw is woensdagavond niet zeker of Advocaat kan beschikken over doelman Justin Bijlow. De doelman keerde tegen Willem II (5-0 zege) terug na maandenlange afwezigheid, maar liep in dat duel een nieuwe blessure aan zijn knie op. In eerste instantie leek dit mee te vallen, maar het hield hem de vorige twee duels langs de kant. Als hij ook in Groningen niet inzetbaar is, zal Nick Marsman hem opnieuw vervangen. Los van de langer geblesseerde João Teixeira beschikt de trainer verder over een fitte selectie.

gerelateerd