Koeman beschermt Lenglet en gelooft nog in de titel

Koeman beschermt Lenglet en gelooft nog in de titel

23 februari 2021 – FC Barcelona kreeg afgelopen weekend een tik in de competitie, omdat er zondag niet gewonnen werd van Cadiz (1-1). Verdediger Clement Lenglet gaf in de sluitfase op klungelige wijze een penalty weg en had zodoende een groot aandeel in het puntenverlies. Dinsdag, op de persconferentie voor het duel van woensdag met Elche, is Ronald Koeman ingegaan op de fout.

Lenglet zag een tegenstander niet komen en wilde de bal wegschieten, maar pegelde zijn tegenstander onderuit. "Ik heb vanmorgen met hem gesproken", vertelde Koeman dinsdag volgens Marca. "Hij is heel serieus en een goede prof, die dit heel persoonlijk opvat. Hij maakte een fout, maar onze aanvallers hebben ook fouten gemaakt door niet te scoren. Bij een 2-0 voorsprong is zo'n fout van Lenglet niet zo doorslaggevend als nu het geval was. Hij moet ook niet zeggen dat het zijn schuld is, maar hij moet wel verbeteren. Dat geldt voor elke speler." Koeman wilde nog niet zeggen of Lenglet woensdag in de basis start of niet.

De trainer gaf aan dat de persoonlijke fouten dit seizoen een repeterend verhaal zijn. "Soms ligt het aan concentratie", probeerde de coach de vinger op de zere plek te leggen. Als je de wedstrijd niet beslist, is het altijd lastiger. Er moeten dingen beter, dat moeten we accepteren. We praten er veel over en willen het beter doen. We leven nog steeds, alleen moeten we meer gefocust zijn."

Koeman stoort zich ook al tijden aan de vele kansen die Barcelona om zeep helpt. "Het probleem is niet dat we ze niet creëren. We vragen om meer effectiviteit. We hadden ook tegen Cadiz genoeg kansen, maar we misten weer effectiviteit. Het scoringspercentage is laag voor een team als Barcelona."

Kampioenschap
Barcelona staat vierde en is inmiddels ook voorbij gestreefd door Sevilla. Toch is de achterstand op koploper Atlético Madrid met acht punten niet onoverkomelijk, vindt Koeman. "We kunnen nog steeds kampioen worden. Alle teams morsen punten. De komende wedstrijden zijn erg belangrijk."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021