'RC Genk houdt vertrouwen en ontslaat Van den Brom niet'

'RC Genk houdt vertrouwen en ontslaat Van den Brom niet'

23 februari 2021 – Het waren spannende dagen voor John van den Brom, maar de trainer van RC Genk kan opgelucht ademhalen. De clubleiding belegde een crisisberaad om zijn positie te bespreken en uit dat overleg is gekomen dat er nog steeds vertrouwen is in de Nederlander. Hij hoeft niet te vertrekken, weet Het Laatste Nieuws.Er was volgens het dagblad een crisisberaad belegd om te kijken of de club nog door wil met de 54-jarige Nederlander. De club staat derde en pakte slechts acht punten in de laatste tien duels. Van den Brom is zelf nog strijdvaardig, zo gaf hij al aan. Genk wilde graag meedoen om de titel, maar staat nu op het punt om naar de vierde plaats te zakken. Desondanks is dat dus geen reden voor de leiding om de coach te slachtofferen. Van den Brom houdt voorlopig het vertrouwen. De leiding is van mening dat de spelersgroep nog achter de trainer staat.

Zondag na de thuisnederlaag tegen Beerschot zei Van den Brom dat zijn team in een zware fase zit. "Alle goals die de tegenstanders maken zijn wereldgoals - of toch vaak. We hebben ook heel veel ongeluk met strafschoppen en als je naar onszelf kijkt, zie je dat de bal er maar niet ingaat. Terwijl we uit een periode komen dat alles er wél in vloog", sprak de trainer tegen Het Laatste Nieuws.

"Dit is heel teleurstellend voor mijn jongens. Zij hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten", nam hij zijn spelers in bescherming. "Mijn spelers moeten blijven geloven in zichzelf. We kunnen niet zeggen dat ze er niks aan gedaan hebben dus dat is goed. Nu zullen de komende dagen weer nodig zijn om hun moraal omhoog te halen. Maar dat is niet makkelijk als je klap op klap krijgt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021