Llonch: "Als er risico's genomen moeten worden, is het nu"

23 februari 2021, 09:25

Door een blessure ontbrak Pol Llonch in de vorige twee wedstrijden van Willem II in de Eredivisie. Hij zag dat zijn team kansloos verloor van Feyenoord (5-0) en FC Utrecht (0-6). Tegen ADO Den Haag wil de Spanjaard woensdag graag weer spelen, al heeft hij nog altijd last van fysieke klachten.

De 28-jarige sterkhouder is bereid op pijnstillers te spelen tegen ADO. "Als er risico genomen moet worden, dan is het wel bij deze wedstrijd", vertelt de middenvelder tegen het Brabants Dagblad. De belangen zijn groot, omdat beide laagvliegers op dertien punten staan. Llonch weet hoe het is om op paracetamols te spelen. "Ik ben geen 20 meer, hè. Vooral de laatste seizoenen heb ik dat met enige regelmaat gedaan. Kijk, als profvoetballer krijgt je lichaam vrijwel dagelijks met een enorme belasting te maken. Dan is het niet abnormaal dat je last krijgt van pijntjes, denk ik."

Vanaf de tribune zag hij zijn ploeg vrijdag met 0-6 verliezen van Utrecht. Dat zijn team slechts zes overtredingen maakte in dat duel, zinde hem niet. "En één gele kaart, pas in de 80ste minuut. We moeten oppassen dat we - in een poging om dat goed te maken - niet over de schreef gaan tegen ADO, maar wel vanaf de eerste minuut laten voelen dat we er zijn. Als wij de goede strijdlust tonen, dan komen daar vanzelf ook overtredingen bij. Maar je moet ze niet gaan maken om het maken. Je moet vooral uitgaan van je eigen kwaliteiten. Het wordt tijd dat we die gaan laten zien. En hoezo zou het vertrouwen weg zijn na twee grote nederlagen? VVV verloor met 0-13 van Ajax en zette daarna een goede reeks neer. Dat kunnen wij ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen