VVV-Venlo plaatst trainer De Koning in de wachtkamer

VVV-Venlo plaatst trainer De Koning in de wachtkamer

23 februari 2021 – Trainer Hans de Koning wil graag duidelijkheid van VVV-Venlo over verlenging van het contract, maar zal die voorlopig nog niet krijgen. De club schuift de beslissing over wie er volgend seizoen voor de groep staat, namelijk nog even voor zich uit.Er vinden momenteel geen gesprekken plaats tussen de trainer en de directie, vertelt algemeen directeur Marco Bogers aan L1. "Wij vinden het te vroeg om het te hebben over de hoofdtrainer van komend seizoen." De Koning kwam begin 2020 naar VVV en is, nadat vorig seizoen de competitie stilgelegd werd, nu bezig aan een redelijk seizoen. De club staat vijftiende en is dus nog niet zeker van lijfsbehoud, maar staat ook in de halve finale van de beker.


De Koning wil graag duidelijkheid van de club, zo heeft hij aangegeven. Volgens Bogers is het dus echter te vroeg voor uitsluitsel. "Ook omdat we nog niet weten in welke divisie we komend seizoen spelen. Wij nemen daar de tijd voor, maar het is Hans zijn goede recht om te bepalen waar hij na dit seizoen trainer wil zijn. Wij zijn er nog niet uit. We hebben net de eerste seizoenshelft geëvalueerd en willen de volgende evaluatie ook grondig doen. Overigens wil het niet zeggen dat hij geen kandidaat is."

Het eventueel halen van de bekerfinale geeft volgens Bogers niet de doorslag. "Dat staat er los van, het is een bijzondere wedstrijd. Zo gaan wij niet te werk." Volgende week speelt VVV in de halve finale tegen Vitesse.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021