'Genk belegt crisisberaad over positie Van den Brom'

'Genk belegt crisisberaad over positie Van den Brom'

23 februari 2021 – Het begint zeer warm te worden onder de voeten van John van den Brom. De trainer staat bij RC Genk onder grote druk na het verlies tegen Beerschot (1-2) van zondag. Volgens Het Laatste Nieuws kwam de directie maandag samen om zijn positie te bespreken.Er was volgens het dagblad een crisisberaad belegd om te kijken of de club nog door wil met de 54-jarige Nederlander. De club staat derde en pakte slechts acht punten in de laatste tien duels. Van den Brom is zelf nog strijdvaardig, maar het is de vraag of de club er net zo in staat. Genk wilde graag meedoen om de titel, maar staat nu op het punt om naar de vierde plaats te zakken. Mogelijk komt de club vandaag met een statement over de positie van de trainer.

Zondag na de thuisnederlaag tegen Beerschot zei Van den Brom dat zijn team in een zware fase zit. "Alle goals die de tegenstanders maken zijn wereldgoals - of toch vaak. We hebben ook heel veel ongeluk met strafschoppen en als je naar onszelf kijkt, zie je dat de bal er maar niet ingaat. Terwijl we uit een periode komen dat alles er wél in vloog", sprak de trainer tegen Het Laatste Nieuws.

"Dit is heel teleurstellend voor mijn jongens. Zij hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten", nam hij zijn spelers in bescherming. "Mijn spelers moeten blijven geloven in zichzelf. We kunnen niet zeggen dat ze er niks aan gedaan hebben dus dat is goed. Nu zullen de komende dagen weer nodig zijn om hun moraal omhoog te halen. Maar dat is niet makkelijk als je klap op klap krijgt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021