De Jong ziet Mühren spelen op paracetamols: "Geen Onanaatje"

De Jong ziet Mühren spelen op paracetamols: "Geen Onanaatje"

23 februari 2021 – De koppositie in de Eerste Divisie is maandag verstevigd door SC Cambuur, dat met 1-3 won bij Jong FC Utrecht. Met een doelpunt en een assist was spits Robert Mühren van grote waarde. Trainer Henk de Jong was blij dat hij toch kon beschikken over zijn goudhaantje.Tegen Jong Ajax (1-1) raakte de spits vrijdag namelijk geblesseerd. "Robert moest in de warming-up kijken of hij nog kon spelen. Ik heb echt respect voor die man, wat die allemaal gedaan heeft voor de ploeg en hoe hij ons helpt ook als trainer, dat is wel mooi. Daar geniet ik wel van. Maar niet alleen van hem, maar van mijn hele team. Ik ben supertrots op mijn ploeg om in die paar dagen deze drie wedstrijden te spelen. Dat kon even niet anders, maar hebben we wel goed gedaan", zei de coach tegen ESPN.

Mühren zei zelf na afloop dat hij een 'pilletje of zeven nodig had' om te kunnen spelen. "Dat klopt", reageerde De Jong. "Ik denk niet dat het een Onanaatje is, maar hij heeft wel paracetamols gehad. Hij heeft op pillen gespeeld, op pijnstillers."

Het vizier gaat bij Cambuur nu op de kraker tegen Almere City FC van zondag. Bij die wedstrijd zullen overigens ook supporters aanwezig zijn. "We gaan even twee dagen niets doen en even lekker vrij nemen. Dat hebben we wel verdiend, want het is pittig. Wel leuk dat er zondag weer mensen zijn. Het is ook wel een leuk wedstrijdje ervoor. Ik heb het liever in ons eigen stadion, want wij hebben echt een twaalfde man. Dat is ook onze kracht. Wij staan bovenaan, maar missen onze supporters ook. Wat mij betreft mag het bij ons ook weer vol komen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021