Kudus: "De hele poulefase missen, viel me het zwaarst"

23 februari 2021, 08:00

Mohammed Kudus is weer helemaal terug bij Ajax. De middenvelder die zich in het begin van het seizoen nadrukkelijk bewees, liep tijdens het Champions League-duel met Liverpool een knieblessure op waarvan hij vier maanden moest revalideren. Tegen Sparta begon hij in de basis en kwam hij tevens tot een goal. De Ghanees heeft het gevoel nu helemaal terug te zijn.

Met hem in de basis won Ajax met 4-2. Kudus maakte één van de treffers. "Dit duel voelde ook als een overwinning voor mij", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. In oktober raakte Kudus geblesseerd aan zijn knie tegen Liverpool. Alle Champions League-wedstrijden daarna gingen aan zijn neus voorbij. "Dat ik vervolgens de hele poulefase moest missen, viel mij het zwaarst. Het was heel moeilijk omdat ik als kleine jongen al droomde van het spelen op dit toneel. Ik hoopte eerst nog dat het meeviel. Maar mijn meniscus was beschadigd. Een operatie was nodig. Na een paar dagen ging de knop om, ook omdat ik me moest focussen op de revalidatie", vertelt de middenvelder.

Dat hij tegen Sparta in de basis mocht starten, deed hem goed. De zomeraanwinst hoopt dat het de opmaat is naar meer. "Iedereen wil op de training laten zien dat hij een basisspeler is. Zo maken we elkaar sterker en daar profiteert Ajax van. Zoals het hoort. Ik moet zorgen dat ik met wedstrijdritme weer in topconditie kom. Dan zien we wel hoe het loopt. Deze wedstrijd voelde als een overwinning voor me. Ik ben terug, maar ik moet het nu verder uitbouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen