Nederlandse voetbalclubs kregen ruim elf miljoen aan NOW-geld

Nederlandse voetbalclubs kregen ruim elf miljoen aan NOW-geld

23 februari 2021 – De Nederlandse voetbalclubs hebben in de derde periode van de steunregelingen ruim elf miljoen euro aan NOW-geld gekregen van de overheid. Het gaat om de periode van oktober tot december 2020. Ajax kreeg van alle Nederlandse clubs het hoogste bedrag overgemaakt op de rekening.Dat is te zien in cijfers van het UWV die de NOS heeft gepubliceerd. Het bedrag dat de clubs aan voorschot ontvingen lag in de derde periode een stuk lager dan de eerdere pakketten. In de eerste periode, tussen juni en september 2020, ging het namelijk om 25 miljoen euro. Dat de tegemoetkoming van maximaal negentig naar maximaal tachtig procent van de loonkosten is gezakt, kan een reden zijn dat het bedrag de laatste keer lager is uitgevallen.

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid-regeling werd door de overheid in het leven geroepen om bedrijven door de crisis te slepen. Bedrijven kunnen hiermee bij ten minste twintig procent omzetverlies een tegemoetkoming krijgen om het personeel door te betalen.

Ajax kreeg van de clubs in de derde periode het hoogste bedrag, namelijk 2.893.161 euro. Feyenoord ontving 1.282.677 euro en PSV 860.604 euro. In die periode daarvoor kreeg PSV nog het hoogste bedrag. Ajax betaalde het voorschot toen terug, omdat het vanwege hoge transfersommen niet meer in aanmerking kwam voor de regeling. AZ en Fortuna Sittard kregen in de derde periode overigens geen geld. Die clubs dienden geen aanvraag in omdat zij geen aanspraak maakten op de regeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021