Fosu-Mensah dolgelukkig bij Bayer Leverkusen

Fosu-Mensah dolgelukkig bij Bayer Leverkusen

22 februari 2021 – Timothy Fosu-Mensah spreekt tegenover ESPN zijn tevredenheid uit over zijn nieuwe werkplek en over zijn samenwerking met Peter Bosz. De jonge verdediger maakte afgelopen winter de overstap van Manchester United naar Bayer Leverkusen en maakt tot nu toe op het veld ook een goede indruk in Duitsland. "Als een club je wil halen, vind ik het altijd belangrijk dat een trainer je ook wilt", vertelt de verdediger tegenover ESPN. "Het kan zijn dat de technisch directeur interesse in je heeft, maar dat betekent niet dat de trainer je ook wilt. Bosz heeft me gebeld en uitgelegd wat zijn visie is. Dat vond ik goed klinken." Die visie van Bosz lijkt goed te zijn voor de ontwikkeling van Fosu-Mensah, hij speelde sinds zijn komst al vijf Bundesliga-duels, waarvan vier als basisspeler.

"Ik ben niet ver van Nederland, dat is ook iets goeds. Ik ben er nu een maandje en voel me hier goed", zegt Fosu-Mensah over zijn persoonlijke situatie. Over zijn eerste weken bij de club is de verdediger ook zeer te spreken. "Iedereen in en rond de club heeft me goed ontvangen. Ik vind Bayer Leverkusen een hele mooie club en de Bundesliga is een mooie competitie. Ik kreeg er gelijk een goed gevoel bij."

Over Peter Bosz was de rechtsback ook zeer te spreken. "Ik kan op rechtsback en rechts centraal uit de voeten. Hij weet wat voor een soort speler ik ben en waar ik me nog in kan ontwikkelen. Ik denk dat hij een goede trainer is om mij een completere speler te maken. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd blijven leren." Wijze woorden van de jonge verdediger, die de komende tijd nog veel meer wedstrijden voor Leverkusen in de Bundesliga en waarschijnlijk ook de Europa League zal spelen. Aankomende donderdag wacht een belangrijke wedstrijd voor Die Werkself, de Europa League-wedstrijd tegen BSC Young Boys. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021