Sevilla passeert Barça dankzij hakgoal De Jong

Sevilla passeert Barça dankzij hakgoal De Jong

22 februari 2021 – Mede dankzij een heerlijke goal van Luuk de Jong heeft Sevilla uitstekende zaken gedaan in La Liga. De Spaanse subtopper won met 0-2 van Osasuna en vervolgde daarmee de opmars in de competitie. Sevilla passeerde door de overwinning zelfs FC Barcelona en verkleinde het gat met de kwakkelende koploper Atlético Madrid tot zeven punten.Na een paar weken in het nieuwe seizoen leek Sevilla op weg naar een uiterst pijnlijk seizoen. De bovenste plekken waren ver uit het zicht, deelname aan Europees voetbal kwam daarmee in het geding en fans konden het maar moeilijk warm krijgen van het vertoonde spel. Hoe anders is alles nu. Een krankzinnige opmars in de competitie kreeg maandagavond een nieuw hoofdstuk: Sevilla passeerde FC Barcelona op de ranglijst.

Voor een groot gedeelte mocht het daarvoor Luuk de Jong bedanken. De Nederlandse spits kreeg tegen Osasuna de voorkeur boven superconcurrent Youssef En-Nesyri en betaalde dat dubbel en dwars uit. Op aangeven van Munir El Haddadi verdubbelde de Oranje-international op fraaie wijzede score: de spits scoorde met de hak. Eerder in de wedstrijd had Diego Carlos de score geopend.

Sevilla steeg dankzij De Jong naar de derde plaats in La Liga. Dankzij de zesde overwinning op rij is het volop in de race voor een startbewijs voor de komende Champions League-campagne, het podium waar het afgelopen week met 2-3 verloor van Borussia Dortmund.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021