Glansrol voor Nederlanders bij wéér zege Brugge

Glansrol voor Nederlanders bij wéér zege Brugge

22 februari 2021 – Club Brugge heeft maandagavond opnieuw gewonnen in de Belgische competitie. OH Leuven werd met 3-0 verslagen. De eerste goal vormde direct het hoogtepunt: op aangeven van basisklant Tahith Chong scoorde de achttienjarige Ignace van der Brempt na een fantastische solo. Kort voor de rust maakte Brugge ook de 2-0, via een strafschop van Ruud Vormer en gooide het de wedstrijd al in het slot. Clinton Mata zorgde kort voor tijd voor het laatste hoogtepunt voor Brugge, dat de veertiende competitiewedstrijd op een rij won.Noa Lang, die een fantastisch seizoen doormaakt bij de club uit Brugge, kon deze wedstrijd niet meedoen. Hij werd deze week positief getest op het coronavirus, en dus was het aan de andere Nederlander de beurt om zijn indruk te maken. Die andere Nederlander liet niet lang op zich wachten. De achttienjarige Ignace van der Brempt scoorde na nog geen tien minuten een fantastische goal na een soloactie op aangeven van Tahith Chong. Brugge bleef druk zetten en dat was niet zonder resultaat. Kort voor de rust mocht Ruud Vormer de voorsprong vergroten voor Brugge vanaf de stip. Hij deed dat feilloos. En zo ging Brugge de kleedkamer in met een comfortabele voorsprong van twee goals.

De tweede helft begon wat stug voor Brugge, en zo ook voor Bas Dost. Dost moest in minuut 65 het veld verlaten. Verder gebeurde er niet veel. Beide ploegen namen wat gas terug, en voor het doel gebeurde dus ook vrij weinig. Zeker in de laatste minuten viel de wedstrijd ook een beetje stil. Uiteindelijk viel kort voor tijd nog de 3-0, een goal van Clinton Mata. Brugge kon met de comfortabele voorsprong de wedstrijd gemakkelijk uitzien, en won met 3-0

Het was alweer de veertiende winst op een rij voor Club Brugge, dat zo wel heel hard op weg is naar het kampioenschap. Het elftal van Philippe Clement staat nu met vijftien punten voor op de nummer twee, Royal Antwerpen, met nog een wedstrijd voor de boeg. Voor Leuven was dit verlies minder goed nieuws, zij moeten hierdoor weer keihard knokken voor een ticket voor de Europa League-kwalificatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021