Varela kreeg appje over Frenkie de Jong: 'Hij is ongelofelijk!'

Varela kreeg appje over Frenkie de Jong: 'Hij is ongelofelijk!'

22 februari 2021 – Bruno Varela is zwaar onder de indruk van Frenkie de Jong. In een interview met Voetbal International hield de ex-sluitpost van Ajax een heuse lofzang voor de middenvelder die inmiddels meer dan anderhalf jaar actief is voor FC Barcelona. Ook vertelde de doelman over een opmerkelijk appje dat hij kreeg, kort nadat Frenkie was vertrokken bij Ajax.Hoewel de Portugees nog geen 300 minuten heeft mogen maken voor Ajax, heeft hij toch een aantal mooie ervaringen opgedaan tijdens zijn tijd in Amsterdam. Zo maakte hij ook de beroemde Champions League-campagne mee van Ajax in 2019 en dus ook de spelers van die tijd. Onder meer Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren zijn medespelers.

Varela heeft een paar aardige spelers tegenover zich gehad, maar vooral De Jong viel op bij de doelman. "Iedere training of wedstrijd deed hij wel iets speciaals", vertelt Varela tegen VI. "Een controle, een dribbel of een pass. Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had. Zijn moment in Madrid tegen Luka Modric en Vinícius was natuurlijk mooi, maar ik heb zoveel van zulke acties van hem gezien. Het was niet eens indrukwekkend voor me, omdat het eigenlijk heel normaal was voor Frenkie." 

Ook vertelde Varela nog over een opmerkelijk appje dat hij kreeg van de Portugees die bij Barcelona speelde in die tijd, Nelson Semedo. 'Deze gast is ongelooflijk', stuurde de rechtervleugelverdediger. Varela sloot zich daarbij aan. "Behandel hem goed, want het is een goede jongen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021