Go Ahead Eagles makkelijk langs Jong AZ

22 februari 2021, 20:43

Go Ahead Eagles walste maandagavond met speels gemak over Jong AZ heen. De wedstrijd begon wat stug voor de rood-gelen, maar in minuut 19 kreeg het elftal een penalty na een tackle van Lathouwers. Kort na de rust volgden ook de tweede en derde treffer, waardoor de wedstrijd eindigde in een zakelijke 3-0 winst voor de Eagles.

Het begin was in ieder geval goed voor Jong AZ. Al vroeg in de wedstrijd vielen er een aantal kansen voor de ploeg uit Alkmaar, maar deze werden steeds net niet benut. Maar als alles even meezit, moet je niet opkijken van een tegenslag. Die eerste tegenslag voor de ploeg in het rood kwam dan ook al vrij snel. Buitenspeler Zakaria Aboukhlal liep een blessure op. Voor even leek het erop dat hij door kon spelen, maar uiteindelijk viel hij een paar minuten later toch uit. Voor hem viel Margaret in.

Na een periode van veel druk van de ploeg uit Alkmaar, brak Go Ahead een keer door. En meteen was het raak, de Deventenaren kregen een penalty na een rare tackle van Robin Lathouwers. Deze werd feilloos benut door Jeroen Veldmate. Na de goal kwamen er vanzelf wat meer schoten op doel en werd Go Ahead Eagles wat sterker. Na een aantal kleine kansjes eindigde de eerste helft met een 0-1 voorsprong voor de uitploeg.

De tweede helft begon met een grote kans voor de ploeg uit Alkmaar, maar al vrij snel erna viel de 0-2 voor Go Ahead Eagles. Giannis Fivos Botos verdubbelde de score. Go Ahead Eagles ging veel efficiënter om met de kansen en dat werd beloond. Nog geen vijf minuten later viel dan ook de derde goal, gemaakt door Sam Beukema. De wedstrijd leek toen al gespeeld. Jong AZ zocht nog een aantal keer de aanval op, maar de meeste kansen vielen voor de Eagles. Kort voor tijd hadden beide ploegen het gas er een beetje afgehaald, de ploeg uit Alkmaar leek zich bij het verlies neer te leggen.