Van der Maarel blij met nieuw contract: "Ik koester wat hier is"

Van der Maarel blij met nieuw contract: "Ik koester wat hier is"

22 februari 2021 – Mark van der Maarel heeft maandagmiddag zijn contract bij FC Utrecht met twee seizoenen verlengd. De routinier speelt inmiddels al langer dan een decennia voor FC Utrecht, maar lijkt nog niet van ophouden te weten. Op de clubwebsite FC Utrecht vertelde Van der Maarel over zijn liefde voor de club.

Over zijn fitheid maakte de verdediger zich in ieder geval geen zorgen. "Ik ben 31, bijna 32, en ik voel me nog hartstikke fit", vertelt hij. Met zijn rol op de bank had Van der Maarel voor eventjes ook geen probleem. "Dat komt voort uit mijn sportershart, mijn sporterswil. Daar raak ik wel gefrustreerd van. Op een gegeven moment zoom je wel uit en realiseer je je hoe blij je bent en ben ik alsnog erg gedreven om de club verder te helpen." Dat kan Van der Maarel nu in ieder geval nog tweeënhalf jaar doen.

"Ik kom altijd wel weer aan mijn minuten, aan mijn wedstrijden. Als dat niet zo zou zijn denk ik niet dat ik hier nog zou zijn." Over een stap naar het buitenland was de verdediger echter niet te optimistisch. "Dat lijkt heel interessant, maar mensen komen daar ook wel bedrogen voor uit. Ik koester wat hier is." De verdediger is in ieder geval blij met zijn tijd bij FC Utrecht. De vele herinneringen die hem bijgebleven zijn maken hem nog steeds blij.  Ook heeft de verdediger nog een aantal nieuwe persoonlijke doelen opgesteld. Zo wil hij jongere spelers de komende jaren ook graag gaan coachen.

Als een kind zo blij, zo vertelt de routinier over zijn nieuw getekende contract en vooruitzicht bij FC Utrecht. "Vaak moeten anderen je er aan herinneren hoe speciaal het is wat je doet. Je leeft in een wereld waar het niet vaak genoeg is. Daar verlies ik ook wel eens. Ik koester vooral nog wat de club in mijn tijd heeft doorgemaakt. Als ik me daar aan herinner, blijft dat heel speciaal."

gerelateerd