Dortmund krijgt boete voor feestje na derbyzege

22 februari 2021, 19:59

Dortmund kreeg vandaag een boete van 75.000 euro opgelegd voor het te uitbundig vieren van de derbywinst. Het elftal won afgelopen zaterdag met 4-0 van Schalke 04 en vond dat reden genoeg om te feesten. Sommige spelers gingen echter net iets te ver over de grens en vierden de winst later in de bus zonder mondkapje. Tevens hielden ze geen afstand van elkaar én enkele euforische supporters.

De boete die vorig jaar nog ondenkbaar was, werd vanmiddag opgelegd door de organisatie van de Bundesliga. De spelers van Borussia Dortmund hielden zich na de wedstrijd tegen Schalke 04 niet aan de coronamaatregelen. Er werd gefeest in de bus zonder mondkapje en zonder afstand te houden. Toch was er wel wat begrip voor de euforie van de spelers van BVB. De 4-0 zege in de Revierderby betekent namelijk veel voor Dortmund.

De technisch directeur van Dortmund, Hans-Joachim Watzke, begrijpt de situatie wel. "Het zou ook raar zijn als de spelers als wassen beelden in de bus waren blijven zitten als ze na zo'n zege worden opgewacht door fans", vertelt Watzke in gesprek met Kicker. De straf  wordt echter wel gewoon geaccepteerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen