Lille ontkent deal Botman met Europese topclub

Lille ontkent deal Botman met Europese topclub

22 februari 2021 – Hoewel er vorige week nog werd bericht dat Lille OSC een akkoord van liefst 45 miljoen euro met een Europese topclub had bereikt, lijkt Sven Botman nog niet op weg naar de uitgang. Volgens France Football is de verdediger voorlopig nog niet van plan afscheid te nemen van Lille, waar hij dit seizoen zijn grote doorbraak beleeft.Slechts acht miljoen telde Lille vorig jaar zomer neer voor Sven Botman, die volgens geruchten binnen twaalf maanden alweer voor bijna het zesvoudige op weg zou zijn naar de volgende bestemming. Onder meer Liverpool en AC Milan hebben Botman scherp in het vizier na grandioze debuutweken bij de verrassende koploper van de Franse Ligue 1.

France Football weet echter dat er van een akkoord nog geen sprake is, een uitspraak die wordt ondersteund door voorzitter Olivier Létang bij radiozender France Bleu. Létang ontkende dat er een deal is, maar kon wel bevestigen dat er interesse is in de verdediger. Ook Tottenham Hotspur zou zich hebben gemeld in de race om zijn felbegeerde krabbel.

Botman maakte vorig seizoen indruk als huurling bij SC Heerenveen en verdiende daarmee een overstap naar Lille. Daar is hij dit seizoen onbetwiste basisspeler. Hij heeft een aanzienlijke bijdrage aan de huidige koppositie van zijn ploeg. De voorsprong op concurrent Paris Saint-Germain bedraagt inmiddels liefst vier punten. Ook de Europa League behoort nog tot de prijzenmogelijkheden, al moet Lille dan wel de return tegen Ajax zien te winnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021