Van Dongen: "Hartverzakking bij negatief nieuwtje over de Spelen"

23 februari 2021, 13:02

Bij Merel van Dongen zit de schrik er iedere keer goed in als er negatief nieuws over de Olympische Spelen verschijnt. De linksback van de Oranje Leeuwinnen wil niet dat deze grote droom van haar en haar teamgenoten uiteenspat, net nu ze zich voor het eerst gekwalificeerd hebben en deze maand zijn begonnen aan de voorbereiding. Daarin moet Van Dongen ook nog een basisplaats zien af te dwingen. Via Microsoft Teams sprak FCUpdate.nl haar over de Spelen, vaste waarde zijn in Oranje en corona. Vandaag deel 1.

Voorlopig staan de lichten nog op groen voor de Olympische Spelen. Van een ander scenario gaat Van Dongen niet uit. "Ik doe gewoon alsof ze doorgaan, want ik vind dat je er zo in moet staan. Het worden onze eerste Spelen ooit, voor iedereen is dat een droom die uitkomt. Dat geeft de urgentie aan dat we echt alles uit onze voorbereiding moeten halen. Alles staat in het teken van dat we op de Spelen zo goed mogelijk aan de start verschijnen. Tel daarbij op dat we heel goed weten dat we blij moeten zijn met dat we überhaupt mogen voetballen. Dat zie je echt terug in het team. We zijn supergefocust om te trainen, 23 women on a mission. We willen goud."

Basisplaats

Als de Spelen komende zomer doorgaan, dan hoopt de 46-voudig international uiteraard op een basisplaats. Ze had er donderdag een tegen België (1-6) en tegen de Verenigde Staten (0-2), eind vorig jaar. Desondanks denkt Van Dongen niet dat ze nu een zekerheidje is bij bondscoach Sarina Wiegman. "Het is mijn doel om een vaste waarde te worden, maar ik heb nog niet het idee dat ik daar ben. Ik vind wel dat ik een basisplaats moet hebben, maar ik wil nog beter worden om te bewijzen dat ik het moet zijn. Dat ik het kan zijn, daar heb ik veel vertrouwen in. Maar het lukt ook niet van de een op andere dag en er zijn nog een aantal speelsters die hartstikke goed zijn. Dus het wordt echt knokken, en daar houd ik wel van."

Van Dongen over de impact van corona

Binnenkort deel twee van het interview met Van Dongen. Dan vertelt ze over haar leven in Madrid en wat de invloed van het virus is op haar welzijn. "Het is echt geen pretje om nu als Nederlander in het buitenland te leven."

Door: Alex Devilee

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen