Engels voetbal ziet publiek binnenkort terugkeren

Engels voetbal ziet publiek binnenkort terugkeren

22 februari 2021 – Boris Johnson, de premier van Engeland, heeft maandagmiddag laten weten dat er binnenkort weer met publiek gespeeld mag worden bij het Engelse topvoetbal. De terugkeer van het publiek is allemaal een onderdeel van de weg die de Engelse regering heeft uitgestippeld over de terugkeer naar een normaler leven.

Voordat dit allemaal gaat gebeuren, wordt het geduld van de supporters echter voorlopig nog op de proef gesteld. De Britse premier doelde namelijk met als ingangsdatum 17 mei 2021. Dat zou betekenen dat de laatste speeldag met een beperkt aantal toeschouwers gespeeld zou kunnen worden.

Hoe beperkt de toegang zal zijn werd ook bekend gemaakt. De voetbalstadions zullen voor 50 procent gevuld worden, met een maximum van 10.000 supporters. Voor een stadion als het Etihad Stadium van Manchester City zal dit betekenen dat er minder dan een kwart in gebruik genomen mag worden.

Voor Manchester City-supporters kan dit een flinke opsteker zijn. Op deze manier kan het aankomende kampioenschap namelijk ook daadwerkelijk gevierd worden. De finale van de FA Cup zal gespeeld worden op 15 mei, twee dagen voor het officiële toelaten van supporters. Momenteel kijkt de regering echter naar de mogelijkheid om hiervan een testevenement te maken, zodat er tóch supporters aanwezig kunnen zijn.

gerelateerd