Van der Maarel verlengt opnieuw contract bij Utrecht

Van der Maarel verlengt opnieuw contract bij Utrecht

22 februari 2021 – Mark van der Maarel heeft een krabbel onder een nieuwe verbintenis bij FC Utrecht gezet. Het contract van de 31-jarige verdediger liep komende zomer af, maar is met twee seizoenen verlengd. Van der Maarel blijft daardoor tenminste tot de zomer van 2023 verbonden aan de club die hij al jarenlang dient.

Van der Maarel is bij Utrecht de laatste jaren uitgegroeid tot clubcioon. Sinds 2009 behoort hij tot het meubilair van de club en beleefde hij talloze hoogte- en dieptepunten. De 31-jarige rechtsback speelde dit seizoen zijn 250ste Eredivisiewedstrijd in dienst van de Domstedelingen. Met zijn totaal van 307 optredens voor Utrecht hoeft hij op de all-time recordspelerslijst slechts vijf spelers voor zich te dulden: Jan Willem van Ede (462 keer), Jean-Paul de Jong (434), Leo van Veen (421), Herman Verrips (340) en Ton de Kruijk (324).

"Mark is een enorm gewaardeerde kracht in onze selectie. We zijn dan ook erg blij dat we met Mark een langer contract zijn overeengekomen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. "Met zijn karakter, ervaring en strijdlust is Mark een voorbeeld in de selectie. Hij blijft zich ook op persoonlijk vlak ontwikkelen, waardoor zijn rol binnen de spelersgroep alleen maar groeit. Erg mooi dat Mark zich ook weer voor de komende jaren aan ons wil verbinden en gelooft in de doelen en ambities die we met elkaar willen bereiken."

Van der Maarel is momenteel op Robert Zwinkels (ADO Den Haag) en Bram van Polen (PEC Zwolle) na de meest clubtrouwe speler van de Eredivisie. Na de jaarwisseling verloor de rechtsback zijn basisplaats in de ploeg van René Hake. Hidde ter Avest is overgekomen van Udinese en krijgt voorlopig de voorkeur.


gerelateerd