De Mos: "Gravenberch groter talent dan De Jong en De Ligt"

22 februari 2021, 17:31

Ajax heeft met Ryan Gravenberch opnieuw een goudmijn in de gelederen. De achttienjarige middenvelder is vaste basiskracht bij de Amsterdammers en maakt wekelijks indruk. Volgens analyticus Aad de Mos gaat Gravenberch voor een astronomisch bedrag in de verkoop. Een recordtransfer lonkt, als het aan De Mos ligt. 

Het huidige record staat op naam van twee spelers. Na het successeizoen 2018/2019 vertrokken Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (FC Barcelona) beiden voor liefst 75 miljoen euro naar het nieuwe buitenlander. Voor Gravenberch lijken de Amsterdammers nóg meer te kunnen vangen, zegt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb zondag al op Twitter gezegd dat hij het grootste talent is dat we de laatste jaren hebben gezien. Dat is inclusief De Jong en De Ligt. Hij gaat een gigantisch bedrag opleveren en is dusdanig goed, dat hij alleen geschikt is voor Real Madrid of Barcelona."

Volgens De Mos heeft Ajax het uitstekend voor elkaar. "Zij hebben goud in handen met Devyne Rensch, Jurriën Timber en vooral met Gravenberch." Gravenberch is dit seizoen vaste waarde bij Ajax, net als Jurriën Timber. Hij heeft zich ten koste van Perr Schuurs in de basis geknokt, terwijl Rensch profiteert van de blessure van Noussair Mazraoui. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen