'Berghuis overweegt tot 2022 bij Feyenoord te blijven'

'Berghuis overweegt tot 2022 bij Feyenoord te blijven'

22 februari 2021 – Feyenoord en Steven Berghuis zijn momenteel in gesprek over een langer verblijf van de aanvoerder. De buitenspeler mag komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van slechts vier miljoen euro vertrekken, maar denkt tóch na over een langer verblijf in Rotterdam-Zuid.Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt, dat weet te melden dat de trainersstaf voor komend seizoen om de tafel is gegaan met Berghuis. Dat gaat om Arne Slot en assistent Marino Pusic, die komende jaargang de honneurs waarnemen in De Kuip. Het contract van Berghuis loopt in de zomer van 2022 af. De linkspoot denkt erover na om het laatste contractjaar bij Feyenoord uit te dienen.

Vorig jaar zomer kon Berghuis al voor acht miljoen euro worden opgepikt, maar hij koos destijds voor een langer verblijf bij Feyenoord. Waarschijnlijk had dat voor een groot gedeelte te maken met zijn wens om deel te nemen aan het EK dat is verplaatst naar komende juni. Als Berghuis ook na het toernooi met het Nederlands elftal bij Feyenoord blijft, kan hij zich een extra jaar in de kijker spelen voor het WK van 2022. Bij Feyenoord is hij als captain en sterspeler verzekerd van speeltijd, terwijl hij in het buitenland geen zekerheden heeft. Zo kwam hij in het verleden tijdens een avontuur bij het Engelse Watford nauwelijks aan spelen toe.

Voor Arne Slot zou het verlengde verblijf van Berghuis een flinke opsteker zijn. Slot lijkt weinig financiële middelen te hebben om zijn selectie te versterken en kan daarom een langer verblijf van de topscorer goed gebruiken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021