Advocaat Onana gaat voor straf van 0 tot 8 maanden

22 februari 2021, 16:15

Advocaat Dolf Segaar gaat ervan uit dat Andre Onana in aanmerking komt voor strafvermindering. Segaar staat de doelman van Ajax bij in het proces rond zijn schorsing. De Kameroener werd vorige maand liefst twaalf maanden uitgesloten van alle voetbalactiviteiten wegens het gebruiken van het verboden middel furosemide.

Ajax is inmiddels naar het CAS gestapt om de schorsing van Onana terug te brengen tot minder maanden. "Vrijspraak wordt denk ik moeilijk. Maar als we geen mogelijkheden zagen, dan zouden we er niet aan beginnen", aldus Segaar in een officieel statement. Onana dacht een asperientje te nemen tegen hoofdpijn. "De UEFA is daarin meegegaan, want anders was hij voor vier jaar geschorst. Ik hoor mensen zeggen dat 1 jaar meevalt, want hij heeft zijn eigen verantwoording en is toch nalatig geweest. Wij willen de schorsing echter toch omlaag krijgen."

Lees ook: Advocaat Onana verwacht voor de zomer uitspraak

Segaar geeft aan voor de laagst mogelijke straf te willen gaan. "Voor lichte mate van onzorgvuldigheid staat een straf van 0 tot 8 maanden. Bij gemiddelde mate van onzorgvuldigheid heb je het over 8 tot 16 maanden. En bij belangrijke mate van onzorgvuldigheid kom je tussen 16 en 24 maanden uit. Wij gaan voor lichte onzorgvuldigheid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen