Plannen met Barça: club verkopen én Haaland halen

Plannen met Barça: club verkopen én Haaland halen

22 februari 2021 – FC Barcelona weet op 7 maart wie de nieuwe president is. Met Toni Freixa, Victor Font en Joan Laporta zijn er nog drie kandidaten in de race voor de opvolging van Josep Maria Bartomeu. De drie gegadigden zullen bij Barça af moeten rekenen met de torenhoge schulden waarmee de Catalaanse grootmacht kampt. Daar hebben ze genoeg plannen voor.Volgens Victor Font is Barça bijna failliet. "Technisch gezien wel. We hebben veel schulden en een groot deel daarvan zijn schulden op de korte termijn. We staan op het punt om een unieke eigenschap te verliezen, namelijk het bezit van de club door 150.000 socio's." Font wil de club voor 49 procent verkopen aan investeerders. "Ik denk dat het zinvol is. Strategische partners aan ons binden kan ons helpen om miljoenen fans aan te trekken en zo kapitaal te genereren. We hebben de voorbije jaren al aan gelijkwaardige ideeën gewerkt."

Toni Freixa, een van de andere drie overgebleven presidentskandidaten bij FC Barcelona, heeft in zijn plannen geen boodschap aan de schuld die volgens geruchten liefst één miljard euro zou bedragen. Freixa heeft een oplossing in gedachten: hij wil 49 procent van de aandelen van Barça Corporate verkopen. Dat bestaat uit Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies.

"Wij zijn hier al een langer mee bezig en hebben inmiddels een overeenkomst bereikt', zei Freixa in gesprek met RAC-1. 'Het gaat om een bedrag van 250 miljoen euro voor 49 procent van de aandelen. Voor het seizoen 2021/22 zullen we dat bedrag investeren in twee spelers die het verschil kunnen maken: een aanvaller en een verdediger." Freixa heeft wel in gedachten wie hij naar Camp Nou wil halen. "We moeten niet over spelers praten voor ze aangetrokken zijn, maar de komst van Kylian Mbappé of Erling Haaland is absoluut mogelijk. We moeten spelers aantrekken die het verschil kunnen maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021