Dramatische reeks wordt Di Francesco fataal, Barton naar Bristol

Dramatische reeks wordt Di Francesco fataal, Barton naar Bristol

22 februari 2021 – Cagliari heeft trainer Eusebio Di Francesco maandag per direct ontslagen. De coach werd eind vorig seizoen aangesteld en begon dit seizoen nog voortvarend bij de Serie A-club, maar een dramatische reeks van tien nederlagen in elf officiële wedstrijden is de coach fataal geworden.Dat heeft de club bekend gemaakt. Tot de elfde speelronde deed Cagliari onder Di Francesco nog mee in de middenmoot van Italië en had het zelfs zicht op Europees voetbal, maar na de zege op 7 november op Sampdoria – zijn oude werkgever – werd er niet meer gewonnen en behaalde de inmiddels nummer achttien van de ranglijst slechts vijf punten. Di Francesco was eerder werkzaam bij Lecce (2011), Sassuolo (2012-2017), AS Roma (2017-2019) en dus Sampdoria (2019).

Barton als trainer actief
Als voetballer bezorgde Joey Barton (38) heel wat trainers grote hoofdbrekens, maar de voormalig middenvelder blijft het desondanks zelf ook wagen als coach. De oud-voetballer heeft namelijk een contract tot en met 2023 getekend bij Bristol Rovers, een club uit het derde profniveau van Engeland, uit de League One. Dit seizoen zal hij de nummer negentien vooral moeten behoede voor degradatie.

De oud-international droeg tijdens zijn loopbaan onder meer de shirts van Manchester City, Queens Park Rangers en Olympique Marseille en kwam in 2017 nog uit voor Burnley. De bad boy heeft zijn schoenen echter aan de wilgen gehangen en richt zich nu op een carrière als coach. Eerder was hij actief bij Fleetwood Town.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021