Advocaat Ajax verwacht voor zomer uitspraak voor Onana

Advocaat Ajax verwacht voor zomer uitspraak voor Onana

22 februari 2021 – Ajax-advocaat Dolf Segaar verwacht voor de zomervakantie een uitspraak in de zaak van Andre Onana. De Amsterdammers gaan in beroep tegen de staf van twaalf maanden uitsluiting van voetbal, nadat de doelman werd betrapt op doping. "Het zal geen jaar duren voor er een uitspraak komt. Voor de zomer moet die er wel zijn."Dat vertelt Segaar tegenover de NOS. Over de inhoud kan de voormalig voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit weinig concreets kwijt, wel ziet hij aanleiding voor Ajax om het aan te vechten. "Dat men in hoger beroep gaat, is omdat die kans er is", zegt hij over strafvermindering, dat naar verwachting hoogstens vier maanden zal zijn (van twaalf naar acht maanden straf). "Er zullen weer andere arbiters naar kijken dan in eerste instantie is gedaan. Het CAS mag alles opnieuw zelf bekijken en de kans bestaat dat zij andere waardes hebben dan de UEFA."

Segaar heeft zijn sporen in de Nederlandse (anti-)dopingwereld meer dan verdiend. "Ik ben goed thuis in sportrecht en doping is een van mijn aandachtsgebieden daarin. Ik doe als tuchtrechter ook een aantal zaken voor internationale federaties. Daarnaast ben ik onder andere voorzitter geweest van de dopingautoriteit. Ik ben dus al lang in doping zaken betrokken", licht hij zijn eigen verleden toe.

Segaar, die gaat samenwerken met de Spanjaard Javier Ferrero en Ajax' huisjurist Ivo Trijbits, laat weten dat Ajax in beroep gaat. Officieel moet dat nog worden ingediend, maar daarvoor heeft het tot 8 maart de tijd. Wel bestaat de kans dat de schorsing van Onana wordt verhoogd, omdat de UEFA in eerste aanleg een hogere straf wilde voor de doelman. Daar ging de UEFA's Appeals Body echter niet in mee. 

Lees ookAjax met extra advocaten definitief in beroep tegen straf Onana

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021