Van Egmond steunt Kuipers en fluit Advocaat terug

22 februari 2021, 11:53   Bijgewerkt: 22 februari 2021, 11:58

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond staat achter de beslissing van Björn Kuipers om de strafschop voor Vitesse terug te draaien naar een vrije trap. De leidsman maakte volgens zijn baas een goede beslissing met zijn ingreep. Ook de gele kaart voor dader Erick Gutiérrez was volgens Van Egmond goed verdedigbaar.

Dat vertelt hij tegenover ESPN. "Kuipers dacht dat de overtreding binnen het zestienmetergebied was, maar de VAR stelde vast dat de tik op de enkel toch echt erbuiten was", aldus de vertegenwoordiger van de KNVB. "Met synchroon lopende cameraposities hebben ze dat gedaan en met beelden waarop ze goed kunnen zien waar de overtreding werd gemaakt en wat de positie van de spelers was."

Ook over het feit dat er slechts geel werd getrokken door Kuipers, kan Van Egmond zijn steun uitspreken. "Voor degenen die daar dan nog over twijfelen, is die gele kaart het uitgangspunt. Het moet dan wel heel erg fout zijn, wil de VAR er iets van zeggen en die beslissing nog terugdraaien", zei Van Egmond. "Ik kan wel leven met deze beslissing, geen probleem."

Lees ookKuipers geeft tekst en uitleg over terugdraaien van pingel Vitesse

Te vroeg inlopen Botteghin

Verder werd de voormalig scheidsrechter ook nog gevraagd naar een incident uit de bekerwedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord, waarop Eric Botteghin te vroeg inliep na een penalty en vervolgens de rebound van de lijn haalde. Terwijl de VAR dacht dat hij niet mocht ingrijpen, was dat volgens Van Egmond niet aan de orde. "De VAR heeft in dit geval verzuimd om naar Botteghin te kijken en ook dit mee te nemen. Hij had moeten adviseren om de strafschop over te laten nemen." Siemen Mulder gaf na het duel te kennen niet precies op de hoogte te zijn van deze regels en of de VAR wel of niet had mogen ingrijpen.

Verder werden ook nog de uitspraken van Feyenoord-trainer Dick Advocaat besproken, die zijn onvrede deelde over de aanstelling van diezelfde Mulder voor de belangrijke halve finale van de KNVB Beker – terwijl er veel Nederlandse arbiters in Europa actief waren. "We hebben twintig prima scheidsrechters en zij zijn allemaal uitstekend inzetbaar bij deze wedstrijden. Laat Advocaat zich maar op Feyenoord concentreren, dan doe ik dat op de arbitrage", wilde Van Egmond van die kritiek niets weten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen